לימודים באוניברסיטה הם תקופה תובענית במיוחד. הלימודים בכל פקולטה מרתקים ומעשירים, אבל גם מחייבים השקעת זמן רבה ובתקופות מבחנים אפילו רבה מאוד. במקביל סטודנטים וסטודנטיות רוצים כמובן גם לבלות וליהנות מהחיים, ויש מי שנדרשים גם לעבוד כך שהעומס המוטל עליהם גדול במיוחד. באופן טבעי כדאי לנצל כל דרך שמקלה על העומס, ואחת הדרכים המומלצות היא הוצאת פטור מאנגלית. איך עושים את זה? כאן בעמוד תמצאו את כל הפרטים הרלוונטיים.
ציון גבוה בפרק האנגלית בפסיכומטרי
הדרך ללימודי תואר ראשון, ובפרט בפקולטות הנחשקות, עוברת במקרים רבים במבחן הפסיכומטרי. כידוע למבחן זה 3 פרקים: חשיבה כמותית, חשיבה מילולית ואנגלית. לצורך ההחלטה אם לקבל מועמד למסלול כזה או אחר, האוניברסיטה מתייחסת כמובן לציון במשוקלל של 3 הפרקים ביחד, אבל במקביל גם לציון הספציפי באנגלית יש משמעות: אם הוא 134 או יותר, הסטודנט יזכה לפטור מקורסי אנגלית במהלך התואר הראשון. אם הציון נמוך מהרף הנ"ל, הוא יידרש לעבור קורס אחד או יותר (בהתאם לפער בין הציון שלו לבין הרף של 134).
מבחן שליטה ספציפי באנגלית
ציון נמוך בפרק של האנגלית בפסיכומטרי הוא לא דרך ללא מוצא. יש עוד אופציה לקבלת הפטור מקורסי אנגלית באוניברסיטה – פטור שחוסך לסטודנט או לסטודנטית זמן יקר מאוד בתקופה אינטנסיבית במיוחד.
האופציה היא מבחן אמיר או אמירם. שני המבחנים האלה בוחנים באופן ספציפי את רמת השליטה באנגלית. בשניהם תמצאו 3 סוגים של שאלות: הבנת הנקרא (כלומר קטע unseen ושאלות אודותיו), השלמת משפטים (לנבחנים מוצג משפט שחסרה בו מילה ו-4 מילים שמהן צריך לבחור את זו המתאימה ביותר למשפט), וניסוח מחדש (לנבחנים מוצג משפט ו-4 משפטים חלופיים שמהם צריך לבחור את זה שמציג באופן המדויק ביותר את משמעות המשפט המקורי).
מה ההבדלים בין מבחן אמיר למבחן אמירם?
לצד המכנה המשותף בין מבחן אמיר למבחן אמירם יש כמובן גם הבדלים. השוני העיקרי הוא באופן מילוי התשובות: במבחן אמיר עושים זאת עם עט על גבי נייר, ואילו מבחן אמירם מתבצע מול מחשב. זהו כמובן לא רק הבדל טכני, משום שהוא משפיע גם על אופי כל מבחן.
במבחן אמיר אפשר לחזור אחורה לשאלות (באותו פרק). בהתאם אם יש שאלה קשה תוכלו לדלג עליה ולחזור בהמשך אחרי שהשלמתם את שאר השאלות. כשנשאר זמן עד סוף הפרק, אפשר לבדוק שוב תשובות שלא בטוחים לגביהן. לעומת זאת במבחן אמירם האופציות האלה לא קיימות ולא ניתן לחזור אחורה.
בנוסף, מבחן אמירם הוא מבחן אדפטיבי: רמת הקושי של השאלות עולה אחרי שעונים נכון על מספר שאלות, וכך גם הציון.
איך להבטיח ציון מקסימלי?
גם במבחן אמיר וגם במבחן אמירם הרף הדרוש לקבלת הפטור הוא 134. כדאי מאוד להתנסות בשני סוגי המבחנים, וכך לראות איזה מהם מתאים יותר ספציפית אליכם. לאחר פתרון מבחן לדוגמה מומלץ להמשיך לתרגל את סוג המבחן הנבחר, גם כדי לקלוט את אופי השאלות והסגנון שלהן, וגם כדי לשפר את המיומנות לענות עליהן בזמן קצר.